Corona-crisis blijkt hét moment voor het starten van een webshop

De Corona-crisis raakt ons allemaal. Maar wist je dat één op de drie Belgische webshops zijn omzet door de coronacrisis minstens ziet verdubbelen? Dat blijkt uit een onderzoek van handelsfederatie Comeos. Ook kleine zelfstandigen hebben succes. Een goed moment dus om te starten met je webshop.

Steile opmars

Sinds de opgelegde maatregelen vanwege het Corona-virus zijn Belgische webshops aan een opmars bezig. Waar ze het de afgelopen jaren nog altijd moesten afleggen tegen Nederlandse webshops, lijkt het erop dat Belgische webshops eindelijk de Belgische consument bereiken. Met name sectoren zoals food/nearfood, consumentenelektronica, doe-het-zelf en speelgoed hebben hun online omzet de afgelopen weken flink zien groeien.

Piek in online verkoop

Dat de Corona-crisis enorm veel impact heeft, is duidelijk. Maar naast de bekende negatieve gevolgen, zijn er dus ook positieve kanten. Zo is er in de retail een sterke beweging op gang gebracht die zorgde voor een piek in het aantal webshop-bestellingen. Oorzaken hiervan waren diverse solidariteitsacties, ondersteuning van bedrijven die bijdragen aan de Belgische economie en consumenten die het belang inzien van shoppen bij Belgische webshops in plaats van de exotische webshops. De piek ligt zelfs nog hoger dan op Black Friday, normaal gesproken dé piek van het jaar op het gebied van online verkopen.

Nieuwe gewoonten

Handelsfederatie Comeos wijdde er zelfs de campagne ‘Merci België’ aan, een campagne met als kernboodschap het bedanken van alle Belgen om bij onze eigen bedrijven te blijven kopen, nu en na de crisis. Om zo samen sneller weer op te kunnen staan, aan het werk te gaan en onze economie zo weer op de rails te krijgen. En het mooie van een dergelijke ontwikkeling is dat er na zo’n 2 maanden een gedragsverandering zichtbaar zal zijn bij de consument: er ontstaat een nieuwe gewoonte.

Heb je dus een fysieke winkel die nu gesloten is? Dan is dit het moment om te starten met een webshop! Of liep je al langer rond met plannen om je eigen producten online te verkopen? Profiteer dan nu van deze gunstige omstandigheden.

Bij Growwwth dragen we graag ons steentje bij en helpen wij ondernemers met het maken van een professionele, gebruiksvriendelijke webshop. We helpen je met advies over juiste lay-out, een vlot betalingssysteem, aantrekkelijke foto’s en een succesvolle marketingstrategie.

Voor alle lokale handelaars bieden we momenteel eenvoudige webshops aan die snel inzetbaar en betaalbaar zijn. Meer info vind je hier.

Wil je eens van gedachten wisselen? Kom gerust op de koffie en zet ons aan het werk.